Hvordan sette opp HTTPS (SSL) på nettsiden din

Updated by Caleb Lenehan

Hvorfor krever YouVersion HTTPS?

For å beskytte personvernet til brukerne våre, er alle YouVersion-partnere pålagt å bruke HTTPS-nettadresser. For at nettsiden din skal støtte HTTPS, må du gjøre to ting.

1. Installer et SSL-sertifikat på nettsidens server.
  2. Sett opp nettsiden din til å omdirigere all http:// trafikk til https://.

De fleste webverter har dokumentasjon på hvordan du gjør disse to trinnene, så vi anbefaler at du sjekker med nettadministratoren din eller vertsleverandøren din før du gjør dette på egen hånd.

Hva er et SSL-sertifikat?

SSL/TLS-sertifikater er kryptografiske krypteringsnøkler, bestående av et offentlig og privat par, som brukes til koding og dekoding av data sendt til en nettside. Dette beskytter brukerdata fra å bli fanget opp av tredjeparter ved å kryptere dem fra brukerens nettleser til nettsidens server.

Data kryptert av alle med din offentlige nøkkel kan bare dekrypteres med din private nøkkel (holdes hemmelig på webserveren). Dette lar hvem som helst fylle ut et kontaktskjema på nettsiden din som bare webserveren din kan lese før den overføres til deg – og holder brukerens personlige opplysninger sikre.

Hva er HTTPS?

HTTPS er versjonen av HTTP som bruker SSL/TLS-kryptering. Nettsidens URL vil starte med https:// i stedet for http://, og de fleste nettlesere vil vise et spesielt "hengelås"-ikon ved siden av adressefeltet.

Hvordan få et gratis SSL-sertifikat

LetsEncrypt.org ble etablert av industriledere for å hjelpe alle med å overføre brukerdata på en sikker måte. Den enkleste måten å få et LetsEncrypt SSL-sertifikat på er å bruke en webvert som tilbyr LetsEncrypt som en tjeneste.

Hvis verten din ikke støtter gratis eller betalte sertifikater, kan du følge LetsEncrypt-veiledningen for å opprette og installere et sertifikat manuelt. Lær mer her.

Webverter med gratis SSL

Finn en liste over webverter som støtter LetsEncrypt gratis sertifikater her.

Webverter med betalSSL

Finn en liste over webverter som offisielt ikke støtter gratis LetsEncrypt-sertifikater, men tilbyr betalte løsninger her.

Omdiriger HTTP til HTTPS

Å omdirigere http:// -tilkoblinger til https:// -tilkoblinger, også kjent som å tvinge SSL, sikrer at alle som besøker nettsiden din vil ha en kryptert tilkobling – men gamle koblinger vil fortsatt fungere for å få tilgang til nettsiden din.

For enkle nettsideløsninger kan du legge til følgende kodebit i nettstedets .htaccess -fil. Dette vil omdirigere all trafikk til nettsiden din til å benytte HTTPS-versjonen av nettadressen din.

Merk: Oppdater [yourdomain.com](<http://yourdomain.com>) med organisasjonens domenenavn.

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ <https://www.yourdomain.com/$1> [R,L]

For WordPress-nettsteder, sjekk med nettsideadministratoren om å legge til en plugin eller oppdatere .htaccess -filen med riktig WordPress-kode for å tvinge frem HTTPS-tilkoblinger.